Laat de lente maar komen!

Laat de lente maar komen!

Het eerste echte lenteweekend is achter de rug en dat betekent dat we de winter achter ons laten. Er komen weer blaadjes aan de bomen en bloemen staan in bloei; tijd om naar buiten te gaan. Wat zijn nou typisch leuke lente uitjes? Je leest het hier!

Een boswandeling

Wat is er leuker dan de fiets of de auto te pakken en naar het dichtstbijzijnde park of bos te gaan om te genieten van de lente natuur? De zon op je gezicht en een licht briesje maken het helemaal af. Kijk tijdens het wandelen goed om je heen, want de lente natuur is prachtig.

Picknicken

Als je dan toch naar het park of het bos gaat, neem dan meteen een goed gevulde mand met eten en drinken mee. Met wat vers fruit, frisse drankjes en een kleedje kom je al een heel eind. Er zijn talloze mooie plekjes te vinden in de omgeving. Onder een grote boom of aan een rustig beekje bijvoorbeeld.

Barbecueën

We blijven even in het eet-thema. Een lange lentedag vraagt om een gezellige barbecue met vrienden en familie. Nodig iedereen uit en maak er een lange avond van met zelfgemaakte salades, sausjes en nog veel meer!

De grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak is in elk huishouden bekend. Zodra de temperatuur stijgt is het tijd voor een bezem door het huis, van onder naar boven. Ze zeggen wel eens dat een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd zorgt. De lente is de perfecte tijd om je hele huis lekker op te frissen.

De dierentuin

Nederland biedt een groot aanbod van mooie dierentuinen. De dieren ontwaken uit hun winterslaap en er worden nieuwe dieren geboren. Het ultieme lentegevoel en leuk om te doen met de kinderen en/of kleinkinderen. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om alleen met je partner te gaan!

Stedentrip

Als de zon zich na een lange winter weer laat zien, duiken alle Nederlanders de terrassen op. De perfecte gelegenheid om een nieuwe stad in Nederland te ontdekken. Vaak heeft de NS lente-aanbiedingen, waardoor je met flinke korting door Nederland kan reizen. Laat de auto thuis en geniet van de comfort van de trein.

Helaas kunnen we in Nederland niet altijd vertrouwen op het weer. Maar gelukkig is het in de Europese steden ook goed te vertoeven in de lente. Vaak nog beter dan in de zomer. De Zuid-Europese steden zoals Barcelona, Lissabon of Rome hebben een iets warmer klimaat dan in Nederland en is het bijna altijd lekker weer voor een stedentrip.


Reageren is niet mogelijk.