Hoe vind je de beste energieleverancier?

Hoe vind je de beste energieleverancier?

Thuis moet je comfortabel kunnen leven. De verwarming staat op een prettige temperatuur, je kunt zo lang douchen als je wilt en je hebt sfeerverlichting om uw huis er gezellig uit te laten zien. Om hiervoor te zorgen heb je een energiecontract afgesloten, maar uit welke energieleveranciers kun je eigenlijk allemaal kiezen en waar staan zij voor?

Eneco
Eneco profileert zich als een groene energieleverancier en levert duurzame energie opgewekt uit de zon en de wind. Naast het leveren van energie is Eneco er ook op gericht om consumenten te helpen om energie te besparen en zelf groene energie op te wekken. Zo bieden zij zonnepanelen, accu’s en woonisolatie als investering in duurzame energie.

Energiedirect.nl
Energiedirect.nl specialiseert zich op het gebied van online energie leveren en is op dit gebied een van de grootste op de Nederlandse markt. De leverancier biedt zowel groene als grijze stroom. Voor groene stroom betaalt u €1,50 per maand extra.

Essent
Essent focust zich ook steeds meer op het leveren van groene energie. Als een van de grootste energieleveranciers van Nederland willen zij consumenten stimuleren om zuinig met energie om te gaan. Dit doet Essent door hun klanten de mogelijkheid te geven om te investeren in slimme thermostaten en zonnepanelen.

E.ON
E.ON is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en levert 100% groene stroom aan haar klanten, voornamelijk opgewekt uit windenergie. Daarnaast bieden zij veel verschillende mogelijkheden waarop klanten energie kunnen besparen en kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Nuon
Nuon levert energie aan ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens en is onderdeel van de Zweedse energiemaatschappij Vattenfall die door heel Europa energie levert. Bij Nuon kun je kiezen tussen groene en grijze energie waarbij je voor groene energie iets meer betaalt. Ook Nuon richt zich steeds meer op mogelijkheden om duurzame energie in huis te halen, zoals het ontwikkelen van een megabatterij waarin duurzame energie kan worden opgeslagen.

Greenchoice
Greenchoice is opgericht als energiemaatschappij die exclusief groene energie levert. Als voorstander van een schoner milieu krijgen klanten niet alleen groene energie thuis, maar als zij zelf bijdragen aan een schoner milieu door zelf groene energie op te wekken worden zij hiervoor ook beloond door middel van een korting op de energierekening.

Nederlandse Energie Maatschappij
NLE is opgericht met de bedoeling om de energiemarkt open te breken. Dit wil zeggen dat ze voordelige energie willen aanbieden op een transparante manier zodat iedereen snapt waar hij of zij aan toe is. NLE staat op de markt als prijsvechter en probeert de laagste tarieven aan te bieden.

Oxxio
Oxxio is de prijsvechter van Eneco en concurreert met lage energietarieven. Voor particulieren leveren zij groene energie en bieden zij een slimme energiemonitor zodat u thuis kunt bijhouden hoeveel energie u verbruikt.

Vergelijk energieleveranciers
Dit is nog maar een deel van alle energieleveranciers in Nederland. Alle energieleveranciers proberen zichzelf het best mogelijk te profileren, maar bij wie heeft u de laagste energierekening? Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te zoeken. Op vergelijkingssites zoals EasySwitch.nl kun je heel makkelijk energie vergelijken. Je kiest de goedkoopste uit en zij regelen gratis de overstap zodat je hier zelf niets aan hoeft te doen.


Reageren is niet mogelijk.