Internetaanbieders in Nederland

Internetaanbieders in Nederland

In Nederland zijn er veel providers die internet aanbieden. Veel providers leveren internet of pakketten (zoals internet, televisie en telefoon in een pakket). Aan de hand van een postcode controle kan er bekeken worden welke provider internet levert in de regio waar je woont.

Waar moet je opletten bij het zoeken van een internet provider?

– Welke snelheid is belangrijk, hoeveel Mbps denk je nodig te hebben. Hoe hoger de Mbps is, hoe sneller de internet verbinding. Om te surfen op het web of je mail te bekijken is een lage snelheid voldoende, maar wil je bestanden downloaden of films bekijken is een snellere verbinding aan te raden.
– Wil je internet via ADSL, de kabel of glasvezel. ADSL is lang niet zo snel als de kabel of glasvezel. Voor ADSL heb je een telefoonaansluiting nodig, voor internet via de kabel ben je verplicht een televisie dienst af te nemen en glasvezel is nog niet overal in Nederland aangelegd.
– Wil je alleen internet afnemen of een zogenaamd alles in een pakket waar televisie, telefonie en soms zelfs mobiele telefonie erbij in zit. Het is zo dat hoe meer producten je afneemt bij dezelfde provider, hoe meer korting je vaak krijgt en dus goedkoper uit bent. Ook scheelt het in de administratie omdat je maar een factuur krijgt en bij problemen of vragen hoef je maar met een aanbieder contact op te nemen wat het makkelijker maakt.
– Soms zijn er speciale aanbiedingen of krijg je extra producten bij het afsluiten. Dat kan bijvoorbeeld een gratis installatie monteur zijn, een modem of extra televisiekanalen.

Welke providers zijn er en wat bieden ze?

* KPN: KPN biedt alles in een pakketten aan met interactieve televisie, internet en bellen, waarbij er gekozen kan worden tussen instap, standaard en premium. Het pakket kan uitgebreid worden met extra internet snelheid, glasvezelverbinding (als deze in de regio is aangelegd), extra bel bundels, internetopties zoals Spotify en extra televisie zenders.

* Telfort: Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk. Er zijn verschillende pakketten zoals alleen internet, internet en bellen, internet en televisie en een alles in een pakket. Je kunt een extra Telfort veilig pakket erbij nemen voor beveiliging van drie apparaten. En je kunt kiezen tussen standaard internet snelheid of extra internet die tot twee keer zo snel is als de standaard.

* Vodafone: Bij Vodafone zijn er verschillende mogelijkheden. Internet, internet en bellen, internet en televisie en een alles in een pakket. Als je een mobiel abonnement hebt, krijg je tot wel 3 TV themapakketten en 3 GB gratis erbij.

* Online.nl: Bij Online kun je zelf de snelheid kiezen. Er is standaard internet en via de glasvezel. Je krijgt gratis 3 e-mailadressen met gratis filter voor spam- en virus. Je krijgt een gratis modem te leen zodat je op al je apparaten online kunt. Er zijn verschillende pakketten die je zelf kunt samenstellen.

* Fiber: Bij Fiber kun je kiezen uit verschillende pakketten. De snelheid die ze beloven, leveren ze ook 100%, anders krijg je je geld terug. Je kunt een extra smart alarm afsluiten die via de smartphone te bedienen is. Bij een alles in een pakket zijn er veel extra’s te krijgen voor de tv zoals live TV streamen en extra tv zenders.

* XS4ALL: Bij XS4ALL zijn er verschillende pakketten samen te stellen. Er zijn drie verschillende alles in een pakketten. Bij al deze pakketten zitten interactieve tv, gratis monteur, gratis WiFi-check, F-Secure beveiliging (om veilig te internet bankieren en online te winkelen) en Spotify Premium. Bellen is gratis met andere XS4ALL klanten. Bij de televisie zijn er veel extra zender pakketten mogelijk.

* Tele2: Bij Tele2 zijn er drie soorten alles in een pakketten. Er hoeven geen aansluitingskosten betaald te worden. Je kunt een extra verbinding set kopen zodat je geen extra kabels nodig hebt om op meerdere plaatsen in huis televisie te kunnen kijken of te internetten. Je kunt het internet uitbreiden met een anti virus pakket.

* Ziggo: Er zijn verschillende pakketten en je of korting op je maandkosten of een tablet cadeau. Je krijgt Ziggo sport zodat je altijd de mooiste wedstrijden kunt zien. Pakketten zijn uit te breiden met anti virus, volop bellen, extra sportkanalen en televisiekanalen of een extra media box.


Reageren is niet mogelijk.