De autoverzekering: ieder jaar vergelijken en overstappen

De autoverzekering: ieder jaar vergelijken en overstappen

Als je een auto hebt, ben je verplicht deze te verzekeren. Omdat het om een behoorlijk hoog bedrag gaat, is het verstandig om je te oriënteren op autoverzekeringen via de website https://www.autoverzekering.nl. Op deze site heb je alle autoverzekeringen bij elkaar en wordt er berekent hoeveel je per jaar kwijt bent aan de verzekering. De premie wordt berekend door een aantal factoren en zo krijg je de beste en de goedkoopste autoverzekering die je direct kunt afsluiten.

Factoren die de premie bepalen.

Er zijn een aantal factoren om de premie van de verzekering te bepalen.
– leeftijd verzekeringsnemer
– bouwjaar van de auto
– merk en model van de auto
– hoeveelheid kilometers die jaarlijks gereden wordt
– hoeveel jaren schade vrij er gereden is
– het adres van de verzekeringsnemer
– de dekking van de verzekering

Dekkingen?

Er zijn drie soorten dekkingen waar voor gekozen kan worden. Aan de hand van het bouwjaar van de auto kun je bepalen welke dekking het beste bij jouw auto past.
– WA verzekering: dit is de dekking die minimaal afgesloten dient te worden. Deze dekking vergoed alle schade die je aan een ander hebt toegebracht. Deze verzekering is het goedkoopst.
– WA beperkt casco: deze verzekering dekt de schade aan een ander maar ook schade die ontstaan is door storm, brand, diefstal, inbraak, aanrijdingen met dieren en ruitschade.
– WA volledig casco: deze verzekering dekt alle voorgenoemde schade, maar ook schade die door eigen schuld aan de eigen auto is toegebracht en vandalisme. Deze verzekering is het duurste.

Aanvullende verzekeringen?

Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren en het is ook mogelijk dat je voor sommige zaken al verzekerd bent via een andere verzekering. Controleer dit dus goed zodat je geen dubbele verzekeringen afsluit.
– ongevallen inzittende verzekering
– schade verzekering voor inzittende
– verhaalbijstandsverzekering
– rechtsbijstandverzekering
– pechhulp in Nederland of heel Europa
– No- claim bescherming

Ieder jaar opnieuw je verzekering vergelijken

Vergelijk ieder jaar opnieuw je verzekering op https://www.autoverzekering.nl/vragen/berekenen/ zodat je altijd de beste en goedkoopste verzekering hebt en tot 200 euro per jaar kunt besparen.


Reageren is niet mogelijk.